Sophies hus

Sophies Hus er et privatejet familiesommerhus, bygget i 1960 i gammel fanøstil. Huset har fået en totalrenovering, som er afsluttet i sommeren 2011.

 

Istandsættelsen er nænsomt foretaget, med tanke for kvalitet og bevarelse af den gamle stil, som er i de gamle fanøhuse.


 

Huset, som er på 110 m2, er stråtækt og har hen over de små vinduer de karakteristiske stik malet i sort, hvid og grøn, som symboliserer sorgen, glæden og håbet. Over fordøren er en luge, et såkaldt ”arkengaf”, som før i tiden var indgangen til loftet, hvor man opbevarede hø, lyng og lign.

 

 

I stueetagen er der entre, vinkelstue med fladskærmstv og rummelig hjørnesofa. Spiseafdeling indrettet med gammelt langbord med slagbænk og 4 lækre stole. Køkken med induktionskogeplade, ovn, opvaskemaskine og køleskab med lille fryser. Badeværelse med brus, værelse med dobbeltseng og baggang med vaskemaskine og tørretumbler.

På 1. salen er der to værelser. Ét med dobbeltseng og ét med to enkeltsenge. Ligeledes er der et lille toilet med håndvask.

 

 

Huset er som varmekilde udstyret med en strømbesparende og energieffektiv varmepumpe/klimaanlæg, brændeovn og el-radiatorer.

Varmepumpen er miljøvenlig og strømbesparende. Det betyder, at sommerhuset er økonomisk at opvarme i de kolde perioder, hvorfor huset også er velegnet som feriehus i vinterhalvåret.

Varmepumpen kan om sommeren anvendes til køling.

 

 

Stor træterasse med havemøbler, liggestole og grill.